Kaatje

Saturday, June 16, 2007

T-T-T-T-T-T-Trots!Sinds een maand of tien is Tilburg een cultureel magazine rijker. De cover staat hierboven, en het viel me gelijk al op hoe mooi verzorgd het er uit ziet. Full-colour, glossy, met een erg sterke lay-out. Wat een leuk en overzichtelijk blad! En het ligt overal gratis voor het pakken, in alle uitgaansgelegenheden in de stad. Op de site las ik: "De T is een onafhankelijk initiatief van enthousiaste mensen uit Tilburg met ervaring op het gebied van culturele uitgaansmagazines."

Eh, wat was dat nou? Onafhankelijk initiatief? Dat moest al bijna betekenen: met eigen middelen en niet direct gelieerd aan een organisatie......ja toch? Ik spitte het colofon door en dat zei me niks. Veel mannennamen stonden erin, dat wel, maar ik kende helemaal niemand. Helemaal onderaan stond een kleine oproep in lettergrootte drie. "Heeft u leuke ideeen voor redactionele bijdragen? Of wilt u gewoon gezellig op stap met de redactie? Neemt u dan contact op.......etc.etc."

Zo gezegd, zo geschreven! En zo gebeurde het dat ik op vrijdag een mailtje naar de redactie stuurde, op de donderdag daarna Jan naar school bracht en gauw doorgefietst ben naar het Terras, voor een kennismaking met Bram. Hij en zijn maten zijn een jaar geleden gewoon in het diepe gesprongen, respeeeeeeeeeeeeect! Drie afgestudeerde bedrijfskundigen en twee journalisten, met alle know-how en netwerkcapaciteit. Zonder eigen geld, maar wel heel slim, hard werkend en bereid om het bedrijfje alleen maar quitte te laten spelen. De gelden van de adverteerders en de moeizaam losgepeuterde subsidies zouden voldoende moeten zijn. Met groeiende verbazing en bewondering luisterde ik naar zijn verhaal. Ze doen alles zelf, alleen de fotografie en de vormgeving hebben ze uitbesteed. Knap werk, jongens!

Al pratende kwamen we vanzelf bij mijn schrijfambities uit. Allebei voelden we wel een klik en na een uur was het duidelijk: ik ga bij ze aan boord, tien uur per week naast mijn lesgeefbesognes. In eerste instantie ga ik alleen schrijven, maar het is de bedoeling dat ik een heel cultureel katern mee uit de grond ga stampen. Yiehaaaaaa! Een grote wens gaat in vervulling!

Ik heb gewoon geen tijd om journalistiek te gaan studeren:-) Toch maar even een bezoekje brengen, vandaag is de open dag.....

(wordT vervolgd)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home