Kaatje

Thursday, April 01, 2010

Meisjes


Het zou gaan stormen, het zou gaan hagelen, het zou 's middags opklaren. Omdat alle binnenspeeltuinen op de valreep gesloten bleken te zijn en ik het VERTIK om in stinkschoenen in een aftandse bowlinghal 'strike!' te galmen, hakte ik tegen alle adviezen in de knoop door. 'We gaan gewoon naar het Wandelbos en we zien wel.' De ouders keken bedrukt. Familie Taxi ook. Ik rechtte mijn rug. 'We gaan!'


Mijn jarige feestvarken en zijn kornuiten hebben door de speeltuin geraasd tot het moment kwam dat ze alleen nog maar zacht keffend als honden door het zand kropen. Intussen lieten de Paashazen terloops wat eieren vallen. Wat een feest. 'Mama van Jan, ik heb er wéér drie gevonden!' Natuurlijk, wij recycelden de buit en er was geen hond die het merkte.

Met zware boomstammen gooien was verboden; met een hink-stap-sprong op elkaars edele delen belanden was ook niet toegestaan. Verder viel er geen onvertogen woord.

Meisjes waren er ook, voor het eerst. Twee stuks.
Twee heel mooie, gezellige meisjes. Eén meisje droeg paarse suède laarsjes. Het andere meisje droeg blitse klemmetjes in heur haar. Het duo heeft de hele middag naar mij geroepen: 'Leuk hoor, dat wij in de damesauto bij jou mogen!'
Prins Paasei had besloten dat hij mocht kiezen tussen wie hij ging zitten bij het wegschransen van het frietje met héérlijke frikandellen.
Tussen de twee meisjes in.
Met z'n drieën op twee stoelen.

Het komt goed met die jongen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home